dimecres, 25 d’abril del 2018

Opinió personal

Resultado de imagen de prohibido

            Explica si trobes que la tauromàquia s'hauria de prohibir i per què. Recorda que per defensar la teva opinió necessites conèixer bé l'estructura dels textos argumentatius, que ja hem vist enguany.


S'hauria de prohibir ja de ja, tots els què gaudeixen veguent un home amb una capa i un toro al darrere són uns inhumans, exactament igual que els què estan dins el lloc on corren.
Em pareix de gent repugnant aquestes coses.
Fan entrar el toro dèbil al rodo. No l'alimenten durant dies(o setmanes), no li donen aigua, lis posen coses als ulls pel simple fet de que el toro no es pugui defensar de l'animal que té al costat, inclús els què ho fan sabent què el toro morirà sí o sí...
Solen dir que els animals als que maten els hi han donat molt bona vida perquè finalment acabin així, però digau-me; 
Una persona que té molt bona vida, també l'han de matar i li han de fer passar aquest sofriment? És clar que no! Tots sóm iguals aquí, els animals són com nosaltres menys pel fet de que no parlen ni res. Hauríem de ser nosaltres els que cuidàssim a tots els éssers vius, però sóm nosaltres mateixos els que els feim desaparèixer, o simplement ens els menjam.
Els animals conviuen amb nosaltres, són de la mateixa espècie que nosaltres, i aquest món l'únic que fa és anar de malament a pitjor, sigui amb animals o sigui el que sigui con tal de guanyar una mica de diners o una mica d'atenció del país. Però a mi, el que em provoca aquestes coses és fàstic, molt de fàstic. 
Si tengués un torero davant meu, el primer que faría sería fer-lo sofrir mooooolt de temps, llevò fer-li una mica el treball què fa ell però segur que no li agradaría ni la mitat del el que fa ell.
Però bono, la meva opinió no serveix de molt, pero m'agradaria que totes les persones que opinen com jo (què no són poques) donássin la seva opinió, es donàssin a sentir, i a veure si d'una vegada s'acaba aquesta tonteria que duu el món.
NO A LA TAUROMÀQUIA!!!!!!!!!!!

Comprensió lectora

1. Resumeix el text Els diferents conceptes sobre la família.


Explica un poc que hi ha hagut gent que han parlat per aconseguir la llibertat sexual, els matrimonis homosexuals i el dret d'avortament...

                         2. Fes un comentari personal sobre l'escrit. Què en penses? Creus que un infant és més feliç en una família tradicional? Raona la teva resposta. 


Jo crec que un infant és feliç en qulsevol lloc on l'acullesquin i l'eduquin bé, no fa falta ser com les demés famílies, basta estimar i sentir-se estimat.

                         3. Creus que el lloc on es viu influeix en tenir un tipus de família o un altre? (Barri, ciutat, país...). Argumenta la teva resposta.

A vegades el lloc on es viu influeix una mica però també tot depén de la família...
                         4. Exposa quin és el teu ideal de família i explica per què.

Per jo ho és la meva, m'apollen quan ho necessit, em deixen el meu espai quan em fa falta, mai m'han donat tot el que he volgut, i això m'ha fet valorar molt més els petits detalls.. I sobre tot m'han donat una bona educació, llevat de què tenc el caràcter fort i tal, però sempre que hi ha un "debat" ho discutesc amb educació fins que me la falten a jo.

          Els diferents conceptes sobre la família

 
Darrerament el concepte de família ha esdevingut objecte de polèmica, amb molta presència als mitjans de comunicació i opinions i manifestacions de signe oposat.

Un dels últims episodis d'aquesta polèmica va escaure's el 27 de gener de 2008, arran d'un acte al Palau de Congressos de Barcelona que aplegà cinc mil assistents en defensa de la dita família tradicional, acte contestat fora del recinte per un grup que cridava consignes en favor de la llibertat sexual, del matrimonis homosexuals i del dret d'avortament.

Promogut per algunes entitats cristianes, l'aplec del Palau de Congressos no va estalviar crítiques als governs català i espanyol, similars a les expressades en la manifestació feta a Madrid el mes de desembre de l'any passat en favor de la família cristiana (l'havia convocat l'arquebisbat d'aquella ciutat). Tots dos actes compartien una mateixa idea de fons: que els poders públics volen arraconar la família tradicional, segons que es desprèn de la llei que regula el matrimoni homosexual, de la que agilita el divorci i de l'assignatura d'educació sobre ciutadania...

Contra aquesta idea, hom argumenta que hi ha models familiars diversos, i que el reconeixement legal d'aquesta diversitat no va contra ningú, sinó que es limita a tenir en compte la pluralitat de fet de la societat.

De la família a les famílies

 Les dades de l'IDESCAT il·lustren la diversitat de models familiars.Sigui com sigui, el cas és que la diversitat de models familiars és inqüestionable. La família tradicional, de pares casats amb fills, continua predominant, però és contrarestada per la proliferació de llars unipersonals, famílies monoparentals (pare o mare amb fills), parelles de fet, parelles sense fills, unions homosexuals, llars compartides... Segons dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (IDESCAT), durant el període 1991-2001 les parelles de fet van passar del 4,48% al 8,68%; les llars unipersonals, del 13,59% al 20,93%; les llars monoparentals, del 8,18% al 8,47%; les parelles sense fills, del 20,88% al 22,41%; en canvi, les famílies amb fills van passar del 52,11% al 40,95%.

El cas de Barcelona...

 El 2001 les llars barcelonines de famílies amb fills sumaven el 30%.Aquesta tendència a la baixa de la família tradicional és més accentuada a Barcelona, segons l'estudi 'Evolució i tendències de les llars, les famílies i les persones a la ciutat de Barcelona'. El 2001 les llars barcelonines de famílies amb fills sumaven poc més del 30%, tan sols quatre punts més que no les llars unipersonals, les que més havien augmentat d'ençà del 1991. Les parelles sense fills ranejaven el 20%; les mares amb fills eren el 7,65%; i els pares amb fills, l'1,49%.

...i, especialment, d'alguns barris

Les llars unipersonals són les primeres a la Ciutat Vella, Gràcia i l'Eixample.Més encara: les llars unipersonals superaven les de pares amb fills als districtes de la Ciutat Vella, Gràcia i l'Eixample, amb percentatges de més del 30% en tots tres casos. L'estudi també exposa que el 2002 els casaments civils van ultrapassar els casaments religiosos, fet general a Catalunya dos anys més tard (el 2004 el 60% dels casaments de Barcelona foren civils).

dilluns, 23 d’abril del 2018

Un poc de música...

Resultado de imagen de musica

   1. Explica quina és la teva cançó preferida, aquella que significa alguna cosa molt especial per a tu. També pots explicar per què i què et fa sentir. Penja la lletra al teu blog, el vídeoclip, si en té i alguna imatge representativa.

Tenc dues cançons preferides, entre moltes altres, però aquestes les que més.
Són la de La Última Vez - Anuel AA i la de La Isla Del Amor - Demarco Flamenco.
Em recorden molt a temps passats on les escoltava molt i també em recorden a una persona.

https://youtu.be/eikBo6qwkvU    La Última Vez - Anuel AA
https://youtu.be/J420qbYfIX0     La Isla Del Amor - Demarco Flamenco.


dimecres, 18 d’abril del 2018

Fotografía




 1. Busca información sobre el fotógrafo Dariusz Klimczak, y la cuelgas en tu blog  Qué tipo de fotografias hace? Cuelga 10 fotografias suyas que te gusten i explica qué representa para ti cada una de ellas.

Dariusz Klimczak,
 polític polonès i el govern local, des de 2009 membre de la junta de la regió de Lodz, a partir de 2014 amb el rang de vicepresident, vicepresident del Partit Camperol Polonès .
El 2002, es va unir al PSL a Cracòvia i al Fòrum del Jove , una organització juvenil d'aquest partit. Ho era portaveu de la junta voivodística de la PSL i assistent de Czesław Siekierski, un eurodiputat [1] . El 2005, sense èxit, va córrer per al Sejm [2] .
De gener de 2005 a març de 2006 va ser president de la junta regional de FML a la Petita Polònia. Des de setembre de 2005 fins a febrer de 2013, va ser president de la junta nacional de FML, després va ser guardonat amb el president honorari d'aquesta organització [1] .
El 2008, va ser membre del presidí de la junta provincial del Partit Popular Polonès a Łódź, el mateix any que va ser elegit membre del consell del partit [1] . El 2012, va ser elegit vicepresident de la junta de voivodies i es va convertir en el secretari del Comitè Executiu Suprem del Partit Popular Polonès [3] .
El 17 de febrer de 2009, va ser nomenat membre del consell de la província de Lodz [4] . Se li va encarregar una supervisió substancial del Departament de Política Sanitària, hospitals provincials, el Centre Regional de Política Social i el Departament de Cultura Física, Esport i Turisme. El mateix any, va sol·licitar sense èxit al Parlament Europeu [5] . En les eleccions al consell regional de Łódź el 2010, va ser triat regidor del quart mandat [6] , de nou va ser elegit membre de la junta de província . El 2011, per segona vegada, no va poder executar amb èxit al Sejm [7] , i el 2014 al Parlament Europeu [8]En 2014 però, va romandre un regidor en el consell proper mandat l'1 de desembre, va ser vicepresident en el nou tauler de la regió de Lodz [9] . El 2015, es va fer càrrec del lideratge de les estructures regionals de PSL [10] . El mateix any, va sol·licitar sense èxit un mandat parlamentari. En el Comitè Executiu Suprem PSL en passar de la posició de Secretari del vicepresident.
Resultat d'imatges de Dariusz Klimczak wikipediaResultat d'imatges de Dariusz Klimczak wikipediaResultat d'imatges de Dariusz Klimczak wikipediaResultat d'imatges de Dariusz Klimczak wikipedia

Resultat d'imatges de Dariusz Klimczak wikipediaResultat d'imatges de Dariusz Klimczak wikipedia

Resultat d'imatges de Dariusz Klimczak wikipediaResultat d'imatges de Dariusz Klimczak wikipedia
Resultat d'imatges de Dariusz Klimczak wikipediaResultat d'imatges de Dariusz Klimczak wikipedia

dimecres, 11 d’abril del 2018

__l'__ ONCE     _l'___IVA     _l'___IRPF    _la___ONG       _l'__IVA
__l'__ OVNI     __l'__ETA     __el__SIDA   _la___ONU       _l'__IVI
__la__UEFA     _l'__ESO     __l'__FM       __l'__EMT    __l'__UNESCO
_el___ FIFA      __l'__ONG   _l'___LSD      _l'___UGT       _l'__AVL
__la__UEE        _l'__EEUU    __l'__ACB      _el__BBC         _l'__OTAN

Els numerals Escriu en lletres els numerals següents: 24.563.716 flors vint-i-quarte milllons cinc-cents seixanta tres mil ...